5 tips voor een veilig gebruik van uw rollator

Tip 1: Stel de juiste hoogte in van uw rollator

Voor het veilig gebruiken van een rollator is het belangrijk dat u rechtop en recht achter de rollator kunt lopen. Dit lukt alleen als uw rollator op de juiste hoogte is ingesteld. Wanneer u de rollator namelijk te hoog instelt, loopt u met opgetrokken schouders wat kan leiden tot nek-en schouderklachten. Wanneer u de rollator juist te laag afstelt, biedt de rollator weinig steun waardoor u een verkeerde houding aanneemt.

Zo stelt u de juiste hoogte in van de handvaten van de rollator:

  1. Ga tussen de handvaten van uw rollator staan
  2. Houd uw armen langs uw lichaam
  3. Stel de handvaten in op polshoogte

Tip 2: Houd uw voeten tussen de achterwielen en uw lichaam tussen de handvaten tijdens het lopen

Wanneer u met de rollator gaat wandelen, is het belangrijk dat u met uw voeten altijd tussen de achterwielen beweegt en niet erachter. Blijf tijdens het lopen tussen de handvatten en wielen met uw lichaam en dichtbij de rollator. Hang ook geen tassen aan het stuur, dan zou de rollator uit balans kunnen raken. De meeste rollators zijn uitgerust met een mandje of tasje, maak hier gebruik van. 

Tip 3: Gebruik de parkeerrem van de rollator als u pauzeert

Veel rollators hebben een zitje die u kunt gebruiken om even uit te rusten. Maakt u hier gebruik van? Schakel dan altijd de parkeerrem in voordat u gaat zitten. Zo voorkomt u dat de rollator wegrijdt of onder u uit schiet. In de instructies voor het gebruik van uw rollator, kunt u vinden hoe de parkeerrem werkt.

Tip 4: Gebruik uw remmen om de stoep op en af te rijden

Veel stoepen in Nederland zijn  voorzien van een schuine afrit of oprit. Als dit niet aanwezig is leest u hier verder in detail hoe u veilig een stoep op- en af kunt rijden.

Tip 5: Laat uw rollator regelmatig controleren

Goed onderhoud aan uw rollator zorgt voor langer gebruiksplezier. Laat daarom bij twijfel uw rollator nakijken. Het is belangrijk dat uw remmen goed werken, dat de banden genoeg profiel hebben en dat er geen andere mankementen zijn.

Algemene voorwaarden       -       Privacy       -       Retourneren en Klachten      -       Levertijd     -         Trustmark webshop WebWinkel Keur